Press NL

Click for EN text

Click for EN

ContactPersbericht | Muziek | Afbeeldingen | Video

 

Download volledige perskit (zip)

 

Contact

E-mail: dutchbass@basserk.com
Tel: 0657332092

Basserk website | Facebook | YouTube | Twitter | Soundcloud

 

Persbericht

————————————————————————————————————–

Dutch Bass
“Bass muziek” is een verzamelnaam voor genres als Trap, Tropical, Global, Dubstep, Drum ’n Bass, Garage en sommige soorten House. Hierin speelt de bass een dominante rol. In Engeland is het genre ‘UK Bass’ ontstaan, tegenwoordig is dit over de hele wereld een relatief bekend genre. Nederlandse Trance-, Hardstyle-, Dutch House- en Techno- producers krijgen ook veel internationale aandacht maar Nederland heeft nog veel meer te bieden. Dit is een van de redenen dat het Amsterdamse label Basserk begin 2013 ‘Dutch Bass’ in het leven heeft geroepen.

Dutch Bass is een verzamelnaam (genre) maar ook een stempel en keurmerk voor kwalitatief hoogstaande bass muziek, geproduceerd en afkomstig van Nederlandse bodem. De muziek is te kenmerken door een donkere en spannende sfeer met veel diepte, een rauw geluid en natuurlijk een belangrijke bass.

Basserk eigent zich het begrip Dutch Bass overigens niet exclusief toe maar ziet zichzelf meer als de grondlegger. Het label hoopt dat meer artiesten en labels de verzamelnaam zullen gaan adopteren door het genre te gaan gebruiken bij hun releases of evenementen. Op deze manier kan het echt gaan leven en na verloop van tijd een algemeen geaccepteerd genre worden.

Op 29 januari 2013 gaf de EP van Frenquency getiteld “Me On Power” het startsignaal van de Dutch Bass releases. Gedurende 2013 volgden releases van Subp Yao, Deon Custom, Fellow, Guessbeats & Kidmalone en Boemklatsch. Voor de laatste 3 maanden van het jaar staan nog een aantal andere releases gepland waaronder een nieuwe Frenquency, Fellow, Maloki, Levingtquatre en BoeBoe.

In de afgelopen maanden heeft Basserk ook de eerste twee Dutch Bass evenementen gerealiseerd. In maart 2013 was er in poppodium De EKKO (Utrecht) een avond met BoeBoe, Frenquency, Bronstibock, Blaxton x Jarreau mee en als speciale gast Krampfhaft (Rwina Records, Saturate!). In mei vond het tweede evenement plaats. Ditmaal in de Sugar Factory te Amsterdam. Op deze tweede editie speelden o.a. Guerilla Speakers en werd de eerste Dutch Bass EP van Boemklatsch gereleased.

Tijdens Amsterdam Dance Event 2013 zal in de OT301 (Overtoom 301, Amsterdam) het derde Dutch Bass evenement plaatsvinden. Tijdens deze avond zullen de nieuwe releases van BoeBoe en Fellow worden uitgebracht. Headliner van de avond is Schlachthofbronx (Mad Decent, Mixpak). Het Duitse duo dat o.a. support act is geweest voor M.I.A. zal op de avond zorgen voor een eclectische mix van Ghettotek, Juke, Bass, Dancehall en Reggae.

Om nu een nog beter gevoel te krijgen van wat Dutch Bass werkelijk, is nodigen we jullie uit om op een van de volgende pagina’s wat tracks te beluisteren.

www.dutch-bass.nl
www.soundcloud.com/basserk/sets/dutch-bass

————————————————————————————————————–

Extra info ADE2013 event:

Facebook event page: Dutch Bass night @ ADE2013 
Amsterdam Dance Event website: Dutch Bass

Line Up ADE2013 event:
– Schlachthofbronx (https://soundcloud.com/schlachthofbronx)
– BoeBoe (https://soundcloud.com/boeboe)
– Fellow (https://soundcloud.com/fellow)
– Maloki (https://soundcloud.com/malokiofficial)
– Bomb Diggy (https://soundcloud.com/bomb-diggy)

Download persbericht:
RTF Text
Microsoft Word

 

 

Muziek

We hebben een track toegevoegd van de Levingtquatre – Texas EP die binnenkort uitkomt op Basserk. Op deze EP staan remixes van Filosofische Stilte, Boeboe en BSN Posse.

Download Levingquatre – Texas (Original Mix) (Rechtermuisknop -> Opslaan als)


Download Frenquency – Glide for life (Rechtermuisknop -> Opslaan als)

 

Download Horsekick – Hallo (Rechtermuisknop -> Opslaan als)

Download Boemklatsch – Cravings of a mad man (Rechtermuisknop -> Opslaan als)

Afbeeldingen

Klik op afbeelding voor grotere versie

dutchbassade

Schlachthofbronx 2 by Edward Beierle

Schlafthofbronx

Fellow Press 1

Fellow

481070_392700934131953_296788287_n

Maloki

BOEBOE_BW11

BoeBoe

Bomb_Diggy_door Rein_Kooyman

Bomb Diggy

basserk

DutchBassLogo

 

dutchbassflyer

Video

Embed code:
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/vtsVAqK71k0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Youtube URL:
http://www.youtube.com/watch?v=vtsVAqK71k0